Származási helyei: KőzépEurópa, Észak-Afrika és Dél-Amerika.
Illat, szín: tiszta, fűszeres és friss illatú, színtelen, világos olaj.
Főbb hatások: Már a középkorban is a kolostor kertek kedvelt gyógynövénye volt a rozmaring. Antibakteriális, növényi olajjal bemasszírozva vérbőséget okoz, frissítő, élénkítő hatású.Bőr és hajápolás: Hajszeszek, korpásódás gátló samponok és zsíros bőr kezelésére használt bőrápoló szerek alkotórésze. Alkalmas fürdő és masszázsolaj készítésére, lemosás formájában zsíros bőr kezelésére.
Masszírozó olajokban 50 ml mandula vagy növényi olajhoz 10-12 cseppet adva csökkenti az izomgörcsöt. Bedörzsőlőszerként-1 rész illóolajhoz 99 rész 70 %-os szeszt adva- használják. Párologtatás: élénkítő hatását párologtatóba cseppentve is élvezhetjük.
Különleges tudnivalók:
Terhesség alatt kerüljék használatát! Mérsékelten irritáló, fototoxikus hatása nincs.
Rozmaring olaj összetevők INCI: Cineol, Borneol, Pinen, Kampfen, Limonene, Linalool

